26 maja 2015 roku w Katedrze Dietetyki Wydziału Zdrowia Publicznego SUM odbyły się kolejne już warsztaty kulinarno-edukacyjne dla dzieci w wieku przedszkolnym, w których uczestniczyło 35 przedszkolaków wraz z opiekunami.
Organizatorami warsztatów byli pracownicy Katedry dr n. med. A. Bielaszka oraz dr n. med. E. Szczepańska, którzy jednocześnie są opiekunami kół naukowych: Studenckiego Koła Naukowego przy Zakładzie Technologii i Oceny Jakości Żywności oraz Studenckiego Koła Naukowego Młodych Edukatorów, przygotowujących i realizujących specjalnie przygotowany w tym celu program. W ramach warsztatów dzieci uczyły się m. in. przygotowywać desery ze świeżych owoców oraz poprzez gry i zabawy edukacyjne, zapoznały się z zasadami prawidłowego odżywiania.
[Przesłano przez: Agata Kalafarska]